3 peuteractiviteiten bij slecht weer

3 peuteractiviteiten bij slecht weer

Delen op social:

Leuke peuteractiviteiten bij slecht weer

Tijdens de herfst- en wintermaanden kan het behoorlijk slecht weer zijn in ons kikkerlandje. Wat voor activiteiten kun je dan met je drukke peuter doen? Je bent je bewust dat televisie kijken niet altijd een goede en gezonde optie is. Maar ja, wat doe je dan wel op een regenachtige dag?

Wij, van Kinderopvang VIPKids weten raad!
Met deze drie activiteiten heb jij gegarandeerd een tevreden en blije peuter! Een peuter die geniet van de aandacht en de warmte van papa en mama, zich niet meer bewust van het verschrikkelijke weer buiten. Wat wil je nog meer?

Activiteit 1: Kunstig kliederen

Niets is leuker dan kliederen. En je stimuleert er veel ontwikkelingsgebieden mee. Naast de creatieve ontwikkeling stimuleer je ook de zintuiglijke- en de emotionele ontwikkeling. Een extra voordeel bij deze activiteit is dat je maar weinig materiaal nodig hebt!

Benodigdheden

– waterverf + een bord
– vuilniszakken + oude kleding
– groot vellen papier of canvas

Zorg ervoor dat je peuter oude kleding of een schort aan heeft. Plak hierna vuilniszakken vast op de tafel of vloer. Knip de vuilniszak open en bevestig deze met plakband. Zodra je een groot oppervlak hebt bedekt met vuilniszakken, smeer je samen met je peuter wat waterverf op een bordje.
De kunst is om je peuter te stimuleren in zijn of haar creativiteit. Stroop de mouwen op of je kunt in een hele gekke bui de voetjes laten gebruiken!
Smeer lekker veel verf op de vingers of voetjes en laat je peuter heerlijk zijn gang gaan. Misschien wil jouw peuter een prinses of stoere ridder schilderen? Of juist een abstract kunstwerk? Klets tijdens het kliederen met je peuter over hun kunstwerk. Let erop dat je je peuter niet te veel aanstuurt door alvast iets voor te tekenen. Het gaat om het ontdekken en het kliederen!
Misschien kunnen papa of mama zelf ook een kunstwerk maken?

kunstig kliederen bij slecht weer

Activiteit 2: Ja, ik ben een kok!

Vandaag is jouw peuter een echte chef-kok én mag er gegeten worden met de handjes!
Dat is wel gek hé, mama! Maar wel ontzettend leuk.
Wat maken we vandaag? Heerlijke peuter-spaghetti met gehaktballetjes!

Benodigdheden (4 personen):
– pakje spaghetti
– 6 tomaten
– blikje tomatenpuree
– 500 gr rundergehakt
– kruiden naar wens
– afneembaar tafelkleed + oude kleding of schort

Maak samen met je peuter een boodschappenlijstje en ga gezellig naar de supermarkt. Haal de gewenste benodigdheden met een kinderkarretje. Hierna kunnen jullie aan de slag in de keuken. Je peuter voelt zich een ware chef-kok tijdens het kruiden en rollen van de gehaktballetjes. Samen met papa en mama snijden jullie nog even wat tomaatjes voor de saus en dan start het echte feest!
Bedek de tafel met een afneembaar tafelkleed. Hussel de spaghetti met gehaktballetjes door elkaar en verdeel het op tafel. Aanschuiven maar! 
Hoe leuk is het om te eten met je handen? Misschien is er zelfs een lady & vagebond moment met een spaghettisliert?
Met deze activiteit stimuleer jij de zintuiglijke ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en de fijne motoriek. Spelen en ontwikkelen gaan hand in hand.

kinder spagethi maken

Activiteit 3: Kom je bij me spelen?

Bij slecht weer kan het lastig zijn om een activiteit te bedenken voor je drukke peuter.
Een hut bouwen in het bos is namelijk even geen optie. Maar een tent bouwen in de woonkamer kan natuurlijk wel!

Benodigdheden:
– verschillende lakens, dekens en kussentjes
– knijpers
– speelgoed/boekjes voor in de tent

Hoe leuk is het om midden in de woonkamer een hut te bouwen? Zoek samen met je peuter naar allerlei lakens, kussens en dekens. Waar kunnen jullie die vinden? Ga samen op zoek en verzamel alles in de woonkamer. Dan is het tijd om een mooie tent te bouwen! Maak deze zo groot als je zelf wilt! Je kunt gebruik maken van je eettafel, bank of stoelen. Nu kan de creativiteit beginnen. Wat voor tent maken jullie? Is het een slaapkamer? Is het een kasteel? Of is het een bibliotheek? Of is het een huis? En wat speelt zich allemaal af in de tent?
Je zult zien dat je peuter zich gemakkelijk een halve dag kan vermaken in de tent. Misschien kunnen jullie samen een boekje lezen in de tent? Of kan er speelgoed in verhuisd worden? Ga gezellig met je peuter op avontuur! Van ridders tot aan prinsen en prinsessen! Je kunt het zo gek niet bedenken!
Deze activiteit stimuleert de creatieve ontwikkeling en motoriek van je peuter. 

Heb je interesse in een geweldige kinderopvang voor jouw kind? Neem snel een kijkje op onze website of schrijf je direct in. Eerst rondkijken? Kom naar onze open inloopavonden of plan een rondleiding voor overdag.

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

rondleding boeken icon

Rondleiding inplannen

Vrijblijvend een kijkje komen nemen, boek nu uw rondleiding.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Bekijk onze tarieven en bereken uw kosten met onze rekentool.

aanmdelden kinderopvang en bso

Aanmelden kinderopvang

Uw kind aanmelden voor BSO en kinderopvang.

Scroll naar boven