Bent u op zoek naar een leuk en educatief programma voor uw peuter?

educatief programma voor mijn peuter

Delen op social:

Uw peuter gaat over een tijdje alweer naar de basisschool en het lijkt erop dat uw kindje behoefte heeft aan een nieuwe uitdaging. U bent gestart met het zoeken naar een leuk en educatief programma voor uw kind tussen de 2-4 jaar. Er zijn een tal van mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor een peuterspeelzaal of is een kinderdagverblijf ook interessant? En wat zijn de voordelen van een educatief programma voor kinderen van 2-4 jaar?

Wij, van VIPKids, hebben alle voordelen en afwegingen van een peuterprogramma voor u op een rijtje gezet!

U bent zeker van kwalitatief goede kinderopvang

Door uw kind een peuterprogramma te laten volgen bij een professionele kinderopvang, bent u zeker dat uw kind verzorgd en begeleid wordt door goed opgeleide pedagogisch medewerkers. Zij weten heel goed wat uw kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en bieden een fantastisch programma aan.

Kinderopvang voor peuters stimuleert de sociale ontwikkeling

Ten tweede biedt kinderopvang de peuters de kans om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Wanneer kinderen van verschillende achtergronden en leeftijden bij elkaar worden gebracht, leren ze hoe ze kunnen samenwerken, communiceren en compromissen sluiten. Dit zijn essentiële vaardigheden die kinderen nodig hebben om succesvol te zijn in hun latere leven.

cognitieve ontwikkeling peuter

Een peuterprogramma stimuleert de cognitieve ontwikkeling en taalontwikkeling

Ten derde kan een peuterprogramma kinderen helpen bij hun cognitieve ontwikkeling en taalontwikkeling. In alle kinderopvangcentra zijn er tal van educatieve activiteiten beschikbaar, zoals lezen, tekenen, knippen en puzzelen. Deze activiteiten helpen kinderen om hun taalvaardigheid te ontwikkelen en hun kennis van de wereld om hen heen uit te breiden. De peuter leert verbanden leggen, begrijpen en redeneren.

Het geeft uw peuter de kans om te spelen en te ontdekken

Ten vierde biedt kinderopvang de mogelijkheid voor de peuters om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Kinderopvangcentra bieden een breed scala aan speelgoed en activiteiten die helpen bij de ontwikkeling. Deze gerichte activiteiten stimuleren de creativiteit en helpen de peuters hun persoonlijkheid te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende speelhoeken als: de bouwhoek, huishoek, winkelhoek, tuinhoek etc. Op ieder plekje kan er volop gespeeld en ontdekt worden.

Het geeft u als ouder ruimte, tijd en flexibiliteit

Tot slot biedt een volledig programma voor uw peuter, u de flexibiliteit die u wenst. Veel ouders hebben een drukke baan en proberen alle ballen hoog te houden. Kinderopvang biedt deze ouders de gemoedsrust dat hun kinderen in goede handen zijn en worden verzorgd door opgeleide professionals.
U kunt met een gerust hart werken of boodschappen doen, terwijl uw peuter de tijd van zijn of haar leven heeft bij de kinderopvang.

Kinderopvang biedt kinderen van 2-4 jaar tal van voordelen. Van sociale en cognitieve ontwikkeling tot spelen en ontdekken, kinderopvang is een fantastische optie voor ouders die hun kinderen willen laten groeien en bloeien in een veilige en stimulerende omgeving.

sociale ontwikkeling peuters

Alle mogelijkheden bij VIPKids voor peuters!

VIPKids heeft een peuteropvang programma met educatieve VVE. Wij bieden peuteropvang op locatie Goverwelle aan, van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur.
Zo kunt uw peuter een gedeelte van de dag genieten van het spelen, ontdekken en ontwikkelen.

Bekijk onze prachtige locatie in Boskoop, of midden in het hartje van Gouda centrum, voor meer informatie over onze fantastische peuterprogramma’s.

‘Een peuterprogramma bij VIPKids, is dat net zoiets als de peuterspeelzaal?’

Bent u als ouder niet op zoek naar een hele dag opvang, maar vind u het wel fijn als uw kind een aantal uur per week in contact komt met leeftijdsgenootjes, dan is ons peuterprogramma perfect voor u.

Extra aandacht of juist uitdaging!

Ieder kind heeft andere behoeften. De VVE-methode die wij aanbieden, past zeer goed bij kinderen die iets meer aandacht nodig hebben bij bepaalde ontwikkelingsgebieden. Maar ook voor kinderen die juist wat meer uitdaging kunnen gebruiken, hebben we prikkelende activiteiten in ons dagprogramma. Bij ons zijn alle kids VIPS, dus iedereen krijgt hier een very important portie aandacht!

Kinderopvang VIPKids, waar ieder kind een very important portie aandacht krijgt!

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

rondleding boeken icon

Rondleiding inplannen

Vrijblijvend een kijkje komen nemen, boek nu uw rondleiding.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Bekijk onze tarieven en bereken uw kosten met onze rekentool.

aanmdelden kinderopvang en bso

Aanmelden kinderopvang

Uw kind aanmelden voor BSO en kinderopvang.

Scroll naar boven