Nieuwsbrief VIPKids november 2020

VIPKIds nieuwsbrief november 2020

Delen op social:

Onze nieuwe website is in de lucht! Neem gerust een kijkje op www.vipkids.eu

Vanaf heden is onze website in 3 talen te lezen: Nederlands, Arabisch en Engels.

Ook onze promotiefilm van VIPKids Goverwelle is af. Laat je betoveren door ons sprookje: https://www.youtube.com/watch?v=0AhokTn1aXc


Herfst bij VIPKids!

We zitten in het herfst seizoen en we verwachten regenachtige dagen. We gaan natuurlijk buiten spelen, knutselen, dansen, koken en nog veel meer leuke dingen doen. Wij willen u vragen om extra kleding mee te geven, als we naar buiten gaan kunnen de kleren nat worden! Alvast bedankt namens het VIPKids team!

Terugblik op de maand oktober Afgelopen maand zijn we aan de slag gegaan met het thema ‘Reuzen en kabouters’. Hierbij hebben we verschillende activiteiten uitgevoerd met de kinderen waar vooral Puk centraal stond. Het thema spreekt tot de verbeelding van de kinderen. De reus is groot en de kabouter is klein. De begrippen ‘groot’ en ‘klein’ stonden dan ook centraal in het thema. Van wie is de kleine broek, wie zit op de kleine stoel en drinkt uit een klein bekertje? En van wie is die grote broek en wie eet met een grote lepel? Het thema start met een voorleesverhaal over een kabouter en een reus. Zo leren de kinderen wat een reus en een kabouter is, want lang niet alle kinderen kunnen zich hier iets bij voorstellen. Door middel van ondersteunende prenten worden de begrippen ‘reus’ en ‘kabouter’ duidelijk gemaakt. We hebben het verhaal ‘ Kabouter Bim ‘ gelezen. Het boek gaat over kabouter Bim die graag met de bal wilt spelen en zoekt naar een vriend die tijd heeft. Helaas zijn alle kabouters druk in de weer. Uiteindelijk voelt kabouter Bim zich erg alleen en gaat zelf met de bal spelen. Boem, wat gebeurd er nu? Zijn bal ligt in de boom en hij is klein en kan er niet bij. Gelukkig schiet de reus de kabouter te hulp en kunnen ze samen met de bal spelen, want de reus is groot en de kabouter is klein. We hebben heerlijke appeltaart en appelflappen gemaakt en hier van gesmuld. We hebben in een kring gezeten en samen hebben we gekeken hoe alle kinderen heten. Dit deden we samen met Puk, en is puk groot? En zijn jullie groot of zijn jullie klein kindjes? We hebben grote voetafdrukken onder onze voetjes gehad, zodat we als een echte reus konden rondlopen. Ook hebben we veel geknutseld zoals: paddenstoelen, herfst blaadjes, pompoenen, kaboutermutsjes en nog veel meer. De kinderen zijn deze maand weer lekker verwend met massages door de lieve leidsters.

Om verder te lezen download u hier de nieuwsbrief

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

rondleding boeken icon

Rondleiding inplannen

Vrijblijvend een kijkje komen nemen, boek nu uw rondleiding.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Bekijk onze tarieven en bereken uw kosten met onze rekentool.

aanmdelden kinderopvang en bso

Aanmelden kinderopvang

Uw kind aanmelden voor BSO en kinderopvang.

Scroll naar boven