Wat is VVE Kinderopvang en wat houdt VVE precies in?

wat is vve kinderopvang

Delen op social:

Wat is een VVE programma precies?

VVE (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) is een programma binnen de kinderopvangcentra dat zich richt op de ontwikkeling van jonge kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Het doel van het VVE programma is om kinderen voor te bereiden op school en om hun algemene ontwikkeling te ondersteunen en stimuleren. Het is een speciaal ontwikkelt programma voor kinderen die wat extra oefening kunnen gebruiken. 

In VVE kinderopvangcentra worden kinderen begeleidt door opgeleide pedagogen die gericht werken aan de ontwikkeling van de kinderen in verschillende gebieden. 

Vroeg- en Voorschoolse Educatie is ontwikkeld door de overheid om te zorgen voor een goede start van jonge kinderen in hun ontwikkeling en hen te voorzien van de juiste ondersteuning zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen voor hun start op school. Het programma wordt vaak aangeboden in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en opvanglocaties voor jonge kinderen. 

Waarom is VVE belangrijk binnen kinderopvangcentra?

VVE is een essentieel en landelijk erkend onderdeel geworden in kinderopvangcentra. Het stimuleert verschillende ontwikkelingen en vaardigheden. Je kunt hierbij denken aan de volgende aspecten:

  • VVE richt zich op de taalontwikkeling van kinderen, waardoor ze beter in staat zijn om zich te uiten en te communiceren.
  • VVE programma’s stimuleren de cognitieve ontwikkeling van kinderen door hen te betrekken bij activiteiten die gericht zijn op rekenen, problemen oplossen en andere vaardigheden die belangrijk zijn voor hun leerprestaties.
  • VVE helpt bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden zoals het samenwerken, delen en communiceren met andere kinderen. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor hun toekomstige succes op school en in het leven.
  • VVE kinderopvangcentra helpt bij het versterken van de emotionele gezondheid van kinderen door hen te leren hoe ze hun emoties kunnen uiten en hoe ze kunnen omgaan met stress en eventuele angsten.
  • VVE kinderopvangcentra helpen bij het voorbereiden van kinderen op school door hen te leren hoe ze kunnen concentreren, luisteren en het volgen van instructies. Dit helpt hen om succesvoller te zijn tijdens hun schooltijd.
  • VVE kinderopvangcentra biedt ook ondersteuning aan ouders door hen te informeren over de ontwikkeling van hun kinderen en hen te adviseren over hoe ze thuis kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun kinderen.
vve programma voor peuters

VVE kinderopvang VIPKids in Gouda en omstreken

Leren is één groot avontuur en bij kinderdagverblijf VIPKids betekent dat vooral: lekker spelen en elke dag weer nieuwe dingen ontdekken. We begeleiden de kinderen hierin door gebruik te maken van een speciale VVE-methode namelijk ‘Uk & Puk’.
Deze methode zorgt ervoor dat jouw kind een mooie basis legt voor zijn toekomstige schoolcarrière en de rest van zijn leven vol zelfvertrouwen tegemoet kan gaan.

Ook andere ontwikkelingsgebieden komen ruim aan bod. Wij helpen achterstanden in te lopen zodat kinderen op vierjarige leeftijd, op een zo goed mogelijk basisniveau, kunnen starten met school.

Spelen en leren met Puk

VIPKids hanteert het Uk & Puk-programma. Hiermee kunnen we gericht werken aan de ontwikkeling van kinderen tot en met 4 jaar. De focus ligt hierbij niet op toetsing, maar op spelen, ontdekken en groeien.

Puk is een vrolijke handpop en maakt hetzelfde mee als Uk, jouw kindje dus. 

Kinderen zien Puk echt als hun maatje: hij biedt troost bij verdrietige momenten en geeft een high five als je iets knaps hebt gedaan. Samen met Puk leren kinderen op een speelse manier allerlei dingen uit het dagelijks leven.

Plan nu een rondleiding in op één van onze locaties! 

Ik kom graag werken bij Kinderopvang VIPKids!

Ben jij een gediplomeerd pedagogisch medewerker met een VVE-diploma?
Dat is fantastisch! Wij zoeken jou!
Stuur nu je motivatiebrief (of -filmpje) naar [email protected]

Heb jij nog geen VVE-diploma maar ben je wel heel enthousiast over het werken bij VIPKids?
Geen probleem, je krijgt bij Kinderopvang VIPKids alle ruimte voor bijscholing en ontwikkeling.

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

rondleding boeken icon

Rondleiding inplannen

Vrijblijvend een kijkje komen nemen, boek nu uw rondleiding.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Bekijk onze tarieven en bereken uw kosten met onze rekentool.

aanmdelden kinderopvang en bso

Aanmelden kinderopvang

Uw kind aanmelden voor BSO en kinderopvang.

Scroll naar boven