Peuterprogramma 2-4 jaar

VIPKids heeft een peuteropvangprogramma  met educatieve VVE (niet gesubsidieerd). Wij bieden peuteropvang op locatie Goverwelle aan, van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 12.30 uur en van 12.30 tot 18.00 uur. Onze peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar.

Ook bieden wij opvang voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong op vrijdag van 8:30 tot 13:30. Deze groep is genaamd VIPKids Plus +.

Vipkids vve kinderopvang peuteprogramma

VIPKids Peuteropvang Goverwelle

'Het Peuterprogramma, is dat net zoiets als de peuterspeelzaal?'

vve peuterprogramma kids tafel

Peuteropvang bij VIPKids is vergelijkbaar met de peuterspeelzaal.

Samen spelletjes doen, boekjes lezen, buiten spelen, muziek maken, zingen en knutselen. Spelend leren en vooral ook: van elkaar leren. Lekker, als peuters onder mekaar. ‘Doei papa, dag mama, tot vanmiddag!’

Peuterprogramma

Ben je als ouder niet op zoek naar een hele dag opvang, maar vind je het wel fijn als je kind een aantal uur per week in contact komt met leeftijdgenootjes, dan is ons Peuterprogramma perfect. VIPKids heeft op locatie Goverwelle een peutergroep van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar.

Vergoeding peuteropvang

Wanneer je werkt, studeert of een inburgeringscursus volgt, heb je voor peuteropvang – net als bij de reguliere dagopvang – recht op kinderopvangtoeslag.

De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van verschillende factoren, waarbij je inkomen de belangrijkste factor is. Meer hierover vind je op de site van de Belastingdienst.

VIPKids bied kinderopvang met educatieve VVE (niet gesubsidieerd). Lees hier meer over ons VVE-Peuterprogramma.

Klik hier voor onze rekentool kinderopvang. Kom je er niet uit met de vergoedingen? Stuur ons gerust een e-mail. Wij helpen je graag met het berekenen van je eigen bijdrage.

Extra aandacht of juist uitdaging

Ieder kind heeft andere behoeften. De VVE-methode die VIPKids toepast, speelt goed in op kinderen die meer aandacht vragen op bepaalde ontwikkelingsgebieden. Maar ook voor kinderen die juist wel wat meer uitdaging kunnen gebruiken, hebben we prikkelende activiteiten in ons dagprogramma. Bij ons zijn alle kids vips, dus iedereen krijgt hier een very important portie aandacht!

Dagritmekaarten

Net als in onze dagopvang maken we tijdens het Peuterprogramma gebruik van dagritmekaarten. Een fijne houvast voor kinderen: zo gaat de ochtend eruitzien vandaag. Daarnaast werken we met herkenbare thema’s, waarbij we iedere zes tot acht weken aan de slag gaan met een nieuw onderwerp, passend bij de tijd van het jaar of herkenbaar vanuit de thuissituatie.

Van Sprookjesdorp tot kinderdisco

Stap in onze sprookjeswereld…

Spelend leren doen we het liefst op een betoverende manier: in ons Sprookjesdorp! Deze grote, ronde speelruimte is onze favoriete plek bij VIPKids Gouda Goverwelle, en we denken dat ook jouw peuter er niet bij weg te slaan zal zijn…

Via een circusentree van grote knuffeldieren, bellenblaas en sprankelende lampjes kom je
in een waar sprookjesdorp terecht. Hier maken kinderen kennis met de wereld in miniatuur:
een kapsalon met een kledingboetiek ernaast, een bloemenwinkel, een heuse ridderzaal
en even verderop een autogarage compleet met tankstation, een doorkijkje naar het babyhotel
en in het midden een prachtig verlichte sprookjesboom mét schommel.

Elke dag een feestje

Naast ons Sprookjesdorp hebben we een 250 vierkante meter grote tuin waar peuters in de kinderauto’s over het verkeersplein mogen rijden of lekker tuinieren in onze moestuin. Babyspinazie, munt of bessen geplukt? Die verdwijnen vast in een heerlijke smoothie, die we elke dag samen met de kinderen maken in onze VIPKids Bakery. En die energie kunnen ze dan mooi weer kwijt in een daverende show in het VIPKids Theatre of lekker dansend in onze kinderdisco. Elke dag is een feestje!

De allerbeste indruk van VIPKids Goverwelle krijg je natuurlijk tijdens een rondleiding. Voorproefje? Doe hier alvast de digitale tour: Welkom in ons sprookje

Kan jouw peuter ook wel een extra portie magie gebruiken? Loop eens binnen tijdens onze open avond, elke donderdag van 18.00 tot 19.00 uur, of schrijf je kind direct in voor ons Peuterprogramma.

vve peuterprogramma spookjesdorp
vve peuterprogramma voorlezen

Onze digitale VIPKids-tour

Kun je niet wachten om onze betoverende VIPKids-wereld te zien?

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

kinderopvang 4 tot 8 jaar

Kinderopvang 4 t/m 8 jaar

Kinderopvang met educatieve VVE (niet gesubsidieerd).

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Tarieven kinderdagopvang en berekenen met de rekentool.

babygroepen verticale groep icon

Loungeruimte

Een ruimte die is ingericht als een gezellige babykamer.

Scroll naar boven