De Visie van VIPKids

Wat wij elke dag opnieuw bij VIPKids zien, is dat kinderen zich het beste ontwikkelen wanneer ze zelfbewust zijn en zich veilig en vrij voelen.

Hoe wij tegen kinderopvang aankijken

Een kind zonder remmingen gaat onbevangen op onderzoek uit en leert de wereld om zich heen kennen. En vindt jouw kind het juist nog even te spannend om iets te vertellen in de groep? Of wil het geen koksmuts op tijdens het bakken? Prima. Ieder kind mag zichzelf zijn.
kinderopvang visie vipkids gouda kind over rand
zelfvertrouwen visie vipkids icon

Zelfvertrouwen als basis

Een vast en essentieel onderdeel van ons educatieve programma is werken aan zelfvertrouwen. Naast het geven van gerichte complimenten gaan we bijvoorbeeld samen met ieder kind voor de spiegel staan. Daar leren we niet alleen oren, vingers en voeten tellen en kijken naar de kleur van je ogen, we laten ook zien hoe mooi jouw kind is. Sommige dingen zijn hetzelfde als bij andere kindjes, andere dingen juist weer anders: gewoon perfect zoals je bent.

feestje vipkids visie icon

Maak van elk moment een feestje

Vrijheid en verantwoordelijkheid: een gouden combinatie voor ieder opgroeiend kind, dus ook bij de dagopvang van VIPKids. Zo mogen kinderen bij ons lekker kliederen en vies worden. Daarna volgt een moment dat net zo leuk kan zijn: samen opruimen en de boel schoonmaken. Kijk ze eens trots in de weer zijn met hun hocus-pocus-handveger en hun pilatus-pas-poetsdoek!

healthy food vipkids icon

Gezond eten, gezonde gewoonte!

Extra aandacht gaat bij VIPKids uit naar gezond eten. Wij halen vezelrijk brood van de bakkerij en onbespoten groente en fruit van de lokale boeren. Om het eten van groente bij de kinderen populair te maken, hebben we op beide locaties een echte VIPKids Bakery, waar we het hele jaar door allerlei groentesmoothies maken. Omdat de kinderen ze zelf mee mogen klaarmaken, proeven ze de sapjes ook sneller. Hé, spinazie is hartstikke lekker!

camera veiligheid vipkids visie icon

Veiligheid voorop

De zorg voor kleine kinderen draagt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom vinden wij het belangrijk om als organisatie transparant te zijn. Bij VIPKids monitoren we vanuit het centrale kantoor de ruimtes via ons camerasysteem. Zien we onverhoopt iets wat kan zorgen voor een onveilige situatie, dan kunnen we meteen in actie komen.

ritme vipkids visie icon

Ritme geeft rust

Structuur: het klinkt meer als een nood dan een deugd, terwijl structuur voor baby’s en kleine kinderen vaak juist heel rustgevend werkt. Eat, play, sleep, repeat. Heerlijk overzichtelijk eigenlijk! Als onderdeel van ons VVE-programma werken wij daarom met dagritmekaarten. Zo kunnen kinderen op elk moment zien wat ze die dag nog kunnen verwachten. Joepie, na het fruithapje mogen we gaan spelen in het Sprookjesdorp!

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

kinderopvang 4 tot 8 jaar

Kinderopvang 4 t/m 8 jaar

Kinderopvang met educatieve VVE (niet gesubsidieerd).

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven Kinderdagopvang

Tarieven kinderdagopvang en berekenen met de rekentool.

locatie kinderopvang icon

Kinderopvang Boskoop

Kinderopvang op onze nieuwe locatie VIPKids boskoop

Scroll naar boven