VVE & VIPKids

Ons VVE-Peuterprogramma is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar (Niet gesubsidueerd door de gemeente maar wel recht op kinderopvangtoeslag)."

VVE uk en puk kinderopvang ontwikkeling

VVE Educatief programma

VVE kinderopvang VIPKids: Uk & Puk

VVE Uk en Puk programma vipkids

VVE-methode

VIPKids heeft ervaring met de VVE methode, wat betekent dat we in ons peuteropvangprogramma extra aandacht besteden aan spraak-taalontwikkeling.

Ook andere ontwikkelingsgebieden (cognitief, sociaal-emotioneel en motorisch) komen ruim aan bod. Wij helpen achterstanden in te lopen, zodat kinderen op vierjarige leeftijd op een zo goed mogelijk basisniveau kunnen starten met school.

VVE-Peuterprogramma

Ons VVE-Peuterprogramma bestaat momenteel uit reguliere opvangtijden, van 7.00 tot 18.00 uur. De peutergroep biedt plaats aan maximaal 16 kinderen.

* Deze dagopvang wordt niet door de gemeente gesubsidieerd, maar wanneer je als ouder/verzorger werkt, studeert of een inburgeringscursus volgt, kun je voor deze opvanguren wel in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Vergoeding VVE

De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van verschillende factoren, waarbij je inkomen de belangrijkste factor is. In de meeste gevallen kun je in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, ook voor het (VVE-)Peuterprogramma.

Een kinderarts bij het consultatiebureau is meestal degene die vaststelt of een peuter extra ondersteuning nodig heeft in de vorm van voorschoolse educatie.

Is dat het geval, dan krijg je de helft van de VVE-opvangkosten volledig vergoed door de gemeente Gouda. Je betaalt dan alleen nog een ouderbijdrage over de resterende 50 procent.

De hoogte van de ouderbijdrage bij een VVE-indicatie kan verschillen. Wanneer je werkt, studeert of een inburgeringscursus volgt, heb je – net als bij de reguliere dagopvang – recht op kinderopvangtoeslag.

Beoordeel je kinderopvangtoeslag

Kijk hiervoor op:

Kinderopvang Belastingdienst

Voldoe je niet aan bovenstaande voorwaarden, dan kun in aanmerking komen voor gemeentelijke subsidie. Vul hiervoor het formulier ‘Geen recht op kinderopvangtoeslag’ in van de Belastingdienst:

Hoe kom ik aan een inkomensverklaring?

Dit formulier kun je indienen bij onze administratie door ons te mailen

We ♥ sprookjes

Wij bieden ons VVE-Peuterprogramma aan op locatie Goverwelle. En daar doen we spelend leren het liefst op een betoverende manier: in ons Sprookjesdorp! Deze grote, ronde speelruimte is onze favoriete plek bij VIPKids Gouda Goverwelle, en we denken dat ook jouw kind er niet bij weg te slaan zal zijn…

Via een circusentree van grote knuffeldieren, bellenblaas en sprankelende lampjes kom je  in een waar sprookjesdorp terecht. Hier maken kinderen kennis met de wereld in miniatuur:  een kapsalon met een kledingboetiek ernaast, een bloemenwinkel, een heuse ridderzaal  en even verderop een autogarage compleet met tankstation, een doorkijkje naar het babyhotel  en in het midden een prachtig verlichte sprookjesboom mét schommel.

vve peuterprogramma kinderdagopvang gouda
vve peuterprogramma voorlezen
VVE Uk en Puk programma vipkids

VIPKids Rooms

Naast ons Sprookjesdorp hebben we een 250 vierkante meter grote tuin waar peuters in de kinderauto’s over het verkeersplein mogen rijden of lekker tuinieren in onze moestuin. Babyspinazie, munt of bessen geplukt? Die verdwijnen vast in een heerlijke smoothie, die we elke dag samen met de kinderen maken in onze VIPKids Bakery. En die energie kunnen ze dan mooi weer kwijt in een daverende show in het VIPKids Theatre of lekker dansend in onze kinderdisco. Elke dag is een feestje!

Rondleiding

De allerbeste indruk van VIPKids Goverwelle krijg je natuurlijk tijdens een rondleiding. Voorproefje? Doe hier alvast de digitale tour: Welkom in ons sprookje.

Kan jouw peuter ook wel een extra portie magie gebruiken? Loop eens binnen tijdens onze open avond, elke donderdag van 18.00 tot 19.00 uur, of schrijf je kind direct in voor ons VVE-Peuterprogramma.

bso main plaza sprookjesboom kinderopvang 4 tm 8 jaar

VVE-Methode

Leren is één groot avontuur en op een kinderdagverblijf betekent dat vooral: lekker spelen en elke dag weer nieuwe dingen ontdekken. We begeleiden de kinderen hierin door gebruik te maken van een speciale VVE-methode. Deze zorgt ervoor dat jouw kind een mooie basis legt voor zijn toekomstige ‘schoolcarrière’ en de rest van zijn leven vol zelfvertrouwen tegemoet gaat.

open avond BSO kinderopvang gouda vipkids

VVE kinderopvang VIPKids: Uk & Puk

VIPKids hanteert het Uk & Puk-programma. Hiermee kunnen we gericht werken aan de ontwikkeling van kinderen tot en met 4 jaar. De focus ligt hierbij niet op toetsing, maar op spelen, ontdekken en groeien.

Spelen en leren met Puk
Puk is een vrolijke handpop en maakt hetzelfde mee als Uk, jouw kind dus. Kinderen zien Puk echt als hun maatje: hij biedt troost bij verdrietige momenten en geeft een high five als je iets knaps hebt gedaan. Samen met Puk leren kinderen op een speelse manier allerlei dingen uit het dagelijks leven.

We stimuleren hun ontwikkeling op de volgende gebieden:

  • spraak en taal
  • sociaal-emotioneel
  • motoriek en zintuigen
  • rekenvaardigheden via speelse rekenprikkels

Het mooist vinden wij als alles samenkomt; denk maar eens aan samen cupcakes bakken. In de VIPKids Bakery trekken ze hun kokskleren aan, benoemen ze de ingrediënten, tellen ze hoeveel gram er van elk ingrediënt in het gerecht moet, roeren ze door het beslag, snuiven ze de lekkere geur op van de baksels en werken ze goed samen om zo de mooiste cupcakes te bakken. Nieuwe dingen leren én lekker smikkelen: win-win!

Zelluf doen!
De basis van het Uk & Puk-programma is kinderen stimuleren zelf op onderzoek uit te gaan, natuurlijk aangemoedigd door onze pedagogisch medewerkers. Zij dagen de kinderen uit, zorgen voor structuur en grenzen en creëren daarmee een vertrouwde, veilige omgeving waarin kinderen de wereld kunnen ontdekken.

vve peuterprogramma vipkids

Dagritmekaarten

Voor kleine kinderen is het vaak best moeilijk om in te schatten hoe de dag eruitziet. Wanneer gaan we fruit eten? Mogen we zo buiten spelen of doen we eerst een dutje? Hoelang duurt het voordat mama mij op komt halen?

VIPKids gebruikt daarom de dagritmekaarten van Uk & Puk. Ze hangen lekker overzichtelijk in een lijn naast elkaar. Zo ziet je kind wat er die dag al gebeurd is en wat er nog gaat komen.

De dagritmekaarten brengen rust en regelmaat – want ook in een sprookjesachtige wereld is een beetje structuur wel fijn 😊

Spelenderwijs leren in herkenbare situaties

Uk & Puk bevat tien thema’s waarvan VIPKids er gemiddeld zeven toepast, waaronder Familie, ‘Dit ben ik’, Eten en Weer.

Terwijl ze lekker actief aan het spelen zijn, leren de kinderen allerlei nieuwe vaardigheden. Vaak bieden we activiteiten per leeftijdsgroep aan, terwijl andere speel- en leermomentjes juist goed werken in een verticale groep met alle leeftijden bij elkaar. En dat past weer mooi bij het familiegevoel dat VIPKids wil creëren: elkaar helpen en van elkaar leren.

Door te werken met een vast VVE-programma weten we zeker dat alle ontwikkelingsgebieden ruim aan bod komen.

En dan maken we bij VIPKids natuurlijk nog steeds tijd voor een bellenblaasshow in het Sprookjesdorp (locatie Goverwelle) of een plons in de jacuzzi op warme dagen (locatie Centrum).

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

kinderopvang 4 tot 8 jaar

Kinderopvang 4 t/m 8 jaar

Bedoeld voor peuters met en zonder VVE indicatie.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven Kinderdagopvang

Tarieven kinderdagopvang en berekenen met de rekentool.

locatie kinderopvang icon

Kinderopvang Boskoop

Kinderopvang op onze nieuwe locatie VIPKids Boskoop

Scroll naar boven