De 5 leukste musea voor peuters

Delen op social:

De leukste museums bezoeken met een peuter

Het kan soms als een uitdaging ervaren worden om uitjes te plannen die je peuter ook daadwerkelijk leuk vindt. De meeste musea zijn toch meer gericht op de oudere kinderen en volwassenen. Daarom heeft VIPKids onderzoek gedaan naar de 5 leukste musea voor peuters.
Op deze manier weet je zeker dat het hele gezin zich zal kunnen vermaken en jullie gegarandeerd een leuk uitje tegemoet gaan. Geen jengelende peuter die het snel zat is, maar een peuter die zijn ogen uitkijkt en op onderzoek uitgaat.

beeld en geluid museum voor kinderen

1. Beeld en geluid museum in Hilversum

Dit museum mag zeker in de top 3 vermeldt worden want dit museum is namelijk gericht op het hele gezin! Alle leeftijden kunnen hun hart hier ophalen aan alles over beeld en geluid. Speciaal voor de peuters en kleuters is er een ware Media Ukkie Land! Een magische plek waar je kindje ontzettend veel kan ontdekken en ervaren. Het maken van je eigen film, een animatie maken van Buurman en Buurman, zingen in de popstudio, je eigen kostuum maken en nog zoveel meer. De gehele ambiance is ontzettend interessant en nodigt uit om op ontdekking te gaan.

villa zebra museum in rotterdam voor kinderen

2. Villa Zebra in Rotterdam

Geniet jij zelf van kunst en lijkt het je heerlijk om je peuter kennis te laten maken met kunst?
Dan is dit het museum waar je naartoe wil gaan met je peuter. Villa Zebra heeft namelijk een hele afdeling voor kinderen t/m 6 jaar. Deze plek is helemaal ingericht op het ontdekken, ontwikkelen en leren voor de allerkleinsten. Laat je peuter kennis maken met de wondere wereld van kunst. Ze kunnen volledig zelf op ontdekking uitgaan.
Groot kans dat je peuter niet meer wilt vertrekken van deze fantastische, wondere wereld!

kinderboekenmuseum in den haag

3. Kinderboekenmuseum in Den Haag

Heb jij een ondernemende peuter die graag van hot naar her vliegt? Bij het kinderboekenmuseum in Den Haag kan je peuter heerlijk klimmen, klauteren en spelen. Je kunt er van alles ontdekken rondom boeken, kleuren en letters. Ook zijn er tentoonstellingen voor de allerkleinsten. Met een gerust hart op pad met je peutertje? Dit museum is precies wat je zoekt voor een leuk middagje uit.

nijntje museum in utrecht

4. Nijntje museum in Utrecht

Welke peuter is nou niet fan van nijntje? In dit museum wordt je ondergedompeld in de wondere wereld van Nijntje. Ga op bezoek in het huisje van Nijntje, speel urenlang in de verkeerstuin of duik in het bad van Nijntje, geef de plantjes water of ga even langs Nijntje bij de dokter! De fantastische Nijntjes boekjes komen tot leven in alle themaruimtes. Je peuter kan zijn of haar ogen uitkijken en heerlijk spelen. Of kom juist even lekker tot rust in de luie stoel en luister naar een fantastisch nijntje-boekje. 

Het nijntje museum staat garant voor een complete, culturele ontdekkingstocht: actief, receptief en reflectief. Nooit belerend, maar altijd spelenderwijs.

professor plons maritiem museum rotterdam

5. Professor Plons in het Maritiem Museum Rotterdam

Hoewel dit museum ook gericht is op de oudere kinderen en volwassenen, is er wel een hele toffe afdeling voor de allerkleinsten. Namelijk op de bovenste verdieping van het Maritiem Museum vind je de fantastische speelplek: de haven van Professor Plons. Je peuter kan er spelen in een echt zeilschip, je kan leren balanceren op een loopbrug en kan heerlijk spelen in een halfopen speelschip. Ook buiten bevindt ze nog een speelparadijs. Kinderen gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Er is genoeg te doen en te bekijken!

Begint na jullie geweldige bezoek aan het museum de werkweek weer van voor af aan, dan ben je misschien wel op zoek naar een top kinderopvang. Dit artikel kwam tot stand door Kinderopvang VIPKids Gouda en Boskoop. Neem snel een kijkje op onze website.

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

rondleding boeken icon

Rondleiding inplannen

Vrijblijvend een kijkje komen nemen, boek nu uw rondleiding.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Bekijk onze tarieven en bereken uw kosten met onze rekentool.

aanmdelden kinderopvang en bso

Aanmelden kinderopvang

Uw kind aanmelden voor BSO en kinderopvang.

Scroll naar boven