Nieuwsbrief januari 2023 Happy New Year

VIPKIds nieuwsbrief nieuwjaar 2023 januari happy new year

Delen op social:

VIPKids wenst u en uw dierbaren een gelukkig en gezond 2023!

Afgelopen maand zijn de kinderen en medewerkers bezig geweest met het Sinterklaasfeest, met Kerst en met Oud & Nieuw. Wat hebben we genoten van deze feestmaand! Komend jaar gaan we onze thema’s iets langer uitvoeren dan afgelopen jaar. We hebben nu elke vijf à zes weken een nieuw thema, zodat we nóg meer kunnen ervaren, kunnen leren en kunnen spelen binnen een thema. In januari starten we met het thema ‘Wat heb je aan vandaag?’. In dit thema staat kleding centraal, en dan kijken we nu uiteraard met name naar winterkleding. De kinderen kijken naar hun eigen kleren en spelen met verschillende kledingstukken. Ze maken kennis met verschillende kenmerken van kleren en praten hier over. Ze passen kleren aan en kiezen kleren uit. Wat trek je aan als het koud is buiten? En welke schoenen passen bij sneeuw?

Onze blog

Heeft u onze nieuwste blog al gelezen? We hebben weer een leuk thema voorbij laten komen. Deze keer is het onderwerp: Waarom is regelmaat en structuur belangrijk voor een kind? Rust, reinheid en regelmaat. Het is een bekende oude gezegde. In de tijd van onze (groot)ouders waren dit namelijk de 3 belangrijkste pijlers van opvoeding. Nog steeds zijn regelmaat en structuur één van de belangrijkste punten die kinderopvangcentra benoemen als basis van hun visie. Maar waarom is regelmaat en structuur nou zo belangrijk voor kinderen? Wat brengt het? En hoe pas je het toe in je eigen opvoeding? Lees hier verder: Waarom is regelmaat en structuur belangrijk voor een kind!

kindderopvang smoothie chocolate banaan

Smoothie van de maand Januari

Vorige maand hebben de kinderen genoten van de radijs smoothie! Deze keer gaan we voor de Cacao smoothie met diverse ingrediënten aan de slag, waardoor de smaakpapillen weer flink op de proef worden gesteld.

  • Halve liter volle yoghurt
  • 2 theelepels cacao
  • 2 bananen
  • 1 avocado
  • 2 kaki’s
  • 5 dadels
  • theelepel honing
  • theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels kokosrasp

Even blenden en… smullen maar!

Proef zelf mee, dwing de kinderen niet, maar geef wel complimenten, alleen al voor het proeven. Als uw kind slecht eet of drinkt, maak in het begin dan een kleine portie, dat verlaagt de drempel om het te proberen.

Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden en in zijn geheel te lezen.

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

rondleding boeken icon

Rondleiding inplannen

Vrijblijvend een kijkje komen nemen, boek nu uw rondleiding.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Bekijk onze tarieven en bereken uw kosten met onze rekentool.

aanmdelden kinderopvang en bso

Aanmelden kinderopvang

Uw kind aanmelden voor BSO en kinderopvang.

Scroll naar boven