Nieuwsbrief VIPKids maart 2023 – week van de hoogbegaafdheid

wat zijn de ontwikkelingsgebieden van een kind

Delen op social:

Haal en brengtijden VIPKids

Wij verzoeken u vriendelijke om uw kind(eren) voor 09:00 uur op de groep te brengen. Om 09:00 uur starten wij ons dagprogramma met alle kinderen aan tafel.
Wilt u een uitgebreide overdracht van uw kind(eren) aan het eind van de dag? Dan vragen wij u om uiterlijk 17:50 uur aanwezig te zijn. Om 18:00 uur sluiten wij onze deuren.

Week van de hoogbegaafdheid

Binnenkort is het weer de Week van de Hoogbegaafdheid, namelijk van 4 tot 12 maart 2023. In deze week wordt het onderwerp Hoogbegaafdheid positief onder de aandacht gebracht. Het is de bedoeling om kennis over hoogbegaafdheid te verspreiden en vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen. Want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek!

We spreken in Nederland van hoogbegaafdheid als iemand getest is en een IQ van 130 of hoger blijkt te hebben. Maar een hoog IQ is niet het enige aspect van hoogbegaafdheid. We herkennen hoogbegaafdheid ook aan een aantal persoonlijkheidskenmerken, zoals onder andere gevoeligheid en rechtvaardigheid, en dit worden de zijnskenmerken genoemd. Bij jonge kinderen is het lastig om een IQ test af te nemen, omdat de testresultaten nog niet zo betrouwbaar zijn. Zonder de uitslag van zo’n test spreken we niet over hoogbe- gaafdheid, maar over een ontwikkelingsvoorsprong. De zijnskenmerken helpen ons om bij deze jonge kin- deren de voorsprong te herkennen.

Ieder kind verdient het om gezien te worden en om uitgedaagd te worden. Vroeg signaleren is dus belang- rijk. Wanneer je niet weet dat een kind voorloopt in zijn of haar ontwikkeling, kunnen gedragingen en uitin- gen verkeerd geïnterpreteerd worden. Een kind kan dan als ‘druk’ worden bestempeld, terwijl het zich bij- voorbeeld eigenlijk enorm verveeld. Binnen onze kinderopvang hebben we al veel aandacht voor achter- standen in de ontwikkeling van de kinderen, maar we vinden het ook belangrijk dat kinderen met een voor- sprong goede begeleiding krijgen. Daarom hebben we vanaf januari 2023 een speciale peutergroep voor deze doelgroep geopend!

Op donderdagavond 9 maart 2023 is er een inloopavond van 18.00 tot 19.00u voor ouders van kinderen met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong. Jolanda Brouwer-van den Bosch vertelt u graag meer over deze doelgroep, over onze VIPKidsPlus-groep en er is uiteraard ook gelegenheid tot het stellen van uw vragen. U kunt uw kind(eren) gewoon meenemen, zij kunnen heerlijk spelen in ons Sprookjesdorp! Heeft u vooraf al vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan eens op onze website www.vipkids.eu of mail naar [email protected] Komt u ook gezellig binnenlopen?

VIPKids Blog

Wist u dat u op onze website extra blog’s kunt vinden met allerlei leuke onderwerpen (kind gerelateerd). Deze maand staan er ook weer diverse nieuwe artikelen geplaats over o.a.; waarom is bewegen voor peuters zo belangrijk? En wat houdt VVE precies in?

Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden en in zijn geheel te lezen.

Kinderopvang met een vleugje magie

Ieder kind verdient een sprookje

rondleding boeken icon

Rondleiding inplannen

Vrijblijvend een kijkje komen nemen, boek nu uw rondleiding.

kinderopvang tarieven en kinderopvang rekentool

Tarieven en Rekentool

Bekijk onze tarieven en bereken uw kosten met onze rekentool.

aanmdelden kinderopvang en bso

Aanmelden kinderopvang

Uw kind aanmelden voor BSO en kinderopvang.

Scroll naar boven